Gazeta Plisi

Disa nga aktivitetet e artistit Ramë Beqiri

Source: Gazeta Plisi

Permbledhje nga projektet, Mbas nje kohe te gjate ne projekteve ne projekte te ndryshme ne ne fushen e artit ky vit ishte shume i frytshem e me projekte te shumta per artistin Rame Beqiri.Ne kete vit mora pjes ne nje simpoziu te piktures ne paris te organizuar nga zervas art i mbeshteur nga Unesco me temen ne kujtim te Nelson Mandela…

Ne kete simpozium arti morren pjese shume artist te njohur nga vende te ndryshme te botes.Krejt ne fund te keti simpoziumi sa zgjati nje jave pati edhe nje ekspozite kolektive ku punimi im u vlersua larte nga njohes te artit.
Per kete pjesmarrje me sponzoroi shteti sviceran por gjat gjithe kohes u mundova te flas per vendin tone ne unesco pasi qe siq thash organizimi ishte nga kompania e artit te greqis Zervas art dhe nga unesco dhe ne mundesite mia ne poziten time te loboj per vendin tone.

Menjeher pas kesqj ngjarje me erdhen ftesa te ndryshme per expozita te ndryshme nje nga to eshte e hapur keto dite ne Milano te Italise ne MADS gallery. Ne kete ekspozite une jam paraqitet me tri vepra artistike: Henat,bomboni,dhe operacioni.

Keshtu expozita e radhes menjehere do te jet ne Geneve te svicres ku do te expozohen pikturat e tij,dhe fotografit e fotografes nga Portugalia Mèl DoS santos. Expozita do te jet e hapur ne mujin tetor ne Hermance Gallery. Kjo galeri daton nga shekulli i 16 nga fundi i periudhes gotike.

Une si artist ju ftoje ne nje udhetim te gjate ku pas Geneves projektet do te vazhdojne ne disa qytete tjera boterore si ne Pocitelje Bosnie e hercogovine ne Stamboll ne Barcelone ne venecia ,charlottetown te Canadase dhe me shpres qe do ta gjeje mundesine qe ta plotesoj deshiren qe te expozoje ne dy qytete shqiptare ne Ferizaj pasi vi nga ky qytet dhe ne nje qytet ne shqiperi.

Dua te them nje gje qe qellimi im kryesor eshte qe permes artit qe me ploteson ne jete te perfaqesoje veten dhe kombin tim ne vende te ndryshme te botes.Ramë Beqiri,Per ndryshe mirrem edhe me aktrim. Kame luajtur ne disa filma te metrazhit te shkurt dhe ne disa shfaqje teatrale. Qe tre vite jam anetar i komunitetit te perzgjedhjeve te filmave ne festivalin internaciona ne Geneve Fifog Festival.

Source: Gazata Plisi