Koha.net

16 Nëntor 2014 – 09:07 Loja me ngjyrën dhe formën veçon secilën pikturë të tij. Në banesën ku jeton, ka ndarë një dhomë enkas për t’ua bërë vendin më shumë se 300 pikturave të tilla. Me to kosovari Ramë Beqiri ka bërë emër në botën e artit në Zvicër.Por ai nuk ka të kryer as […]

Info Kosova

“Re(Ve)el – Ëndrra dhe Realiteti”, është ekspozita e cila do i bashkoj dy artistet e mëdhenjtë në botën e artit, piktorin Ramë Beqiri dhe fotografen portugeze Mel Dos Santos në Gjenevë të Zvicrës.

Këtë e ka bërë të ditur vetë piktori Ramë Beqiri përmes llogarisë së tij në Facebook, shkruan InfoKosova.

Sipas Ramës, bashkpunimi me fotografen e njohur Mel Dos Santos ka ardh pas ekspozitës se fundit që ka pasur në Milano.

Kultplus

Artisti shqiptar Ramë Beqiri së bashku me Mél Dos Santos me një ekspozitë të përbashkët në galerinë ‘Hermance’

Dy artistë do të bëhen një në qytetin e Gjenevëz në Zvicërr, për të hapur një ekspozitë të vetme, ku takohen arti i fotografisë Mél Dos Santos dhe i pikturave të Ramë Beqirit, shkruan KultPlus.

Gazeta Plisi

Permbledhje nga projektet, Mbas nje kohe te gjate ne projekteve ne projekte te ndryshme ne ne fushen e artit ky vit ishte shume i frytshem e me projekte te shumta per artistin Rame Beqiri.Ne kete vit mora pjes ne nje simpoziu te piktures ne paris te organizuar nga zervas art i mbeshteur nga Unesco me temen ne kujtim te Nelson Mandela.

Mirëmëngjesi Kosovë – Ramë Beqiri

Lorem ipsum dolor sit amet. Ut laudantium consequatur in atque tempora aut debitis maxime 33 debitis beatae. Aut recusandae dolorem eum explicabo distinctio est natus adipisci.

Shekulli

Ramë Beqiri, një artist shqiptar në Gjenevë, mes aktrimit dhe pikturës Të duash artin, është botë më vete. Arti, në të vërtetë, ështe pasqyrë e jetës, është një dritë e hapur e mendjes që të shërben dhe të plotëson. Në fakt, njeriu e detyron artin të jetojë pranë tij, edhe anasjelltas. Edhe rasti i Ramë […]

Online painting exhibition

If you love art, you don’t need millions to buy an artwork that you will live with !
If we really love art, we buy works by artists who live with us.

ABC NEWS

Ramë Beqiri ka një lidhje të veçantë me artin. Dashurinë për artin ai e ndan në dy kategori: teatër e pikturë. Fillimisht nisi të merrej me me aktrim. Për “Abc-ja e mëngjesit”, i riu nga Kosova tregoi se duke luajtur me grupin e teatrit në Ferizaj, arriti të ngjitej në skenën e disa teatrove në Zvicër, Gjermani dhe Holandë.

Albinfo.ch

Ramë Beqiri është artisti i shquar shqiptar, jeton dhe vepron në kantonin e Gjenevës. Ai pikturon dhe njëkohësisht aktron në shumë teatro të botës, është pjesë e shumë projekteve filmike në kinematografinë zvicerane.